De ideale kattenbak

Geplaatst op:

Katten zijn erg veeleisend als het over de kattenbak gaat. Het allerbelangrijkste is dat de kattenbak erg schoon is. Het is daarom een vereiste dat het dagelijks wordt uitgeschept en om de 2 dagen wordt gereinigd.

Ook hangt het erg van de kat af wat de wensen zijn, de ene kat houdt van een gesloten bak, de andere houdt van een open bak. Een bak zonder deurtje of juist met een deurtje. Groot of klein?

Een grote volwassen kat zal een grote bak erg waarderen, ook een wat hogere is handig zodat niet alle kattenbakvulling eruit wordt geschept. Een kitten zal dan juist een wat lagere bak prettig vinden zodat ze makkelijk in en uit kan lopen.

Ook de locatie van de kattenbak is zeer bepalend om te zorgen dat ze zonder stress rustig naar de bak kunnen gaan. Zet de bak daarom op een rustige plaats waar de kat niet gestoord zal worden. Daarbij houden katten niet van vochtige ruimtes zoals kelders of badkamers. Of dat ze te ver moeten lopen voor hun toiletbezoekje. En zet vooral de kattenbak niet in de buurt van zijn of haar eten en drinken!

Het beste is dat er 2 kattenbakken beschikbaar zijn voor 1 kat, voor elke kat die erbij komt moet een extra bak worden geregeld.

En dan heb je ook nog ontzettend veel soorten kattenbakvulling. Wel klonterend of toch niet? Houtkorrels of toch de traditionele kattenbakvulling. Met een geurtje? 

Uiteindelijk zal je er achter komen wat het beste werkt voor jou kat, maar ze zijn toch wel een tikkeltje veeleisend soms...

Plast de kat ineens naast de bak dan hebben ze daar meestal een goede reden voor! Naast al deze kattenbak wensen kan het ook iets medisch zijn. Neem dan vooral contact op met de dierenarts.

Katten zijn erg gevoelig voor stress, niet alleen als de kattenbak niet naar wens is. Ook nog een aantal andere factoren spelen daarbij een rol. Hier onder een filmpje over het verminderen van stress bij katten.

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van Dierenkliniek het Liesvelt


Uitnodiging boerenavond met thema UIERGEZONDHEID 8 november 2022


Op dinsdagavond 8 november willen we in samenwerking met het bedrijf Hipra u hierbij...

Lees meer

Epilepsie


Epilepsie is een vaak voorkomend probleem. Ze kunnen regelmatig een epileptische aanval...

Lees meer

Vuurwerkangst


Een studie heeft uitgewezen dat 50% van de honden bang is voor harde geluiden zoals...

Lees meer

Dierenkliniek Het Liesvelt is een gemengde praktijk die landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren behandelt.

Contact Info

Energieweg 32, Groot-Ammers
13:00 - 16:00
0184 - 601558

Social Media