logo-liesvelt-202303

Honden

Uw hond verdient de beste zorg. Wij helpen u graag zowel met de preventieve zorg als de zorg die uw huisdier direct behoeft.

Wij helpen u graag!

De beste zorg voor uw hond

Ons ervaren team staat voor u en uw viervoeter klaar om u te voorzien van advies, controle of behandeling, vaccinaties en allerlei preventieve behandelingen, standaard en meer uitgebreide operaties. We beschikken over de meest up-to-date röntgenapparatuur, tandheelkunde apparatuur en een uitgebreid laboratorium.

Onze speciale programma's voor honden

Wilt u volledig ontzorgd worden en de beste preventieve behandeling voor uw hond? Lees dan verder over ons Vetplan®.

Heeft u een vraag?

Enkele veelvoorkomende onderwerpen bij honden

Om u snel van dienst te kunnen te zijn hebben wij een aantal veel gestelde vragen voor u opgesteld. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen, of via de app of het contactformulier.

Door middel van bloedonderzoek wordt de progesteron bepaald. De hoogte van de progesteron in het bloed bepaald het juiste tijdstip voor de paring. De uitslag van het bloed is meestal binnen 1 uur bekend.
U kunt enkel op afspraak langskomen met uw huisdier. Medicijnen of dieetvoeding kunt u gedurende de openingstijden afhalen.
Als zelfstandige dierenkliniek leveren wij aan onze klanten spoedzorg buiten de reguliere openingstijden. Ook op momenten dat andere dierenartsen doorverwijzen staan wij voor u klaar. Houd er rekening mee dat een spoedconsult duurder is dan het normale tarief.
Voorbeelden van spoedgevallen zijn: Aanrijding, benauwdheid, hevige bloedingen, brandwonden, breuken, een gestagneerde bevalling, plotseling bolle buik (maagdraaiing), een kater die niet kan plassen (plaskater), vergiftigingen (bijvoorbeeld chocolade), acute verlamming, grote wonden (moeten binnen 6 uur gehecht worden) en een epileptische aanval.
Absoluut! Hierdoor kunnen wij de functie van belangrijke organen beoordelen zoals de lever en de nieren die een belangrijke rol spelen bij de afbraak van narcosemiddelen. Verder krijgen wij een goed beeld van de gezondheid van uw hond en kunnen wij de narcose risico’s beperken door bij afwijkingen het narcose protocol aan te passen of de narcose uit te stellen.

Wanneer uw dier ziek is of wanneer uw dier een operatie of andere ingreep krijgt is het niet verstandig om ook de vaccinatie te laten doen. Het lichaam is op zo'n moment niet in staat om een goede reactie op het vaccin te ontwikkelen, met een onvoldoende bescherming tot gevolg.

Kortgezegd: het is wettelijk verboden. Daarnaast is het onverstandig, omdat medicatie of antibiotica in sommige gevallen ook averechts kan werken.

Wij doen een thuis euthanasie graag voor u en uw huisdier. Voor dit beladen moment is het zo waardevol als het met zo weinig mogelijk stress verloopt.