logo-liesvelt-202303

Katten

Alleen de beste zorg is voor uw kat genoeg! Wij helpen u graag zowel met de preventieve zorg als de zorg die uw huisdier direct behoeft.

Wij helpen u graag!

De beste zorg voor uw kat

Ons ervaren team staat voor u en uw viervoeter klaar om u te voorzien van advies, controle of behandeling, vaccinaties en allerlei preventieve behandelingen, standaard en meer uitgebreide operaties. We beschikken over de meest up-to-date röntgenapparatuur, tandheelkunde apparatuur en een uitgebreid laboratorium.

Altijd het beste voor je kat

Wij zoeken altijd naar de beste behandeling voor uw kat. Overleg met u gedurende het hele traject vinden wij van groot belang.
Heeft u een vraag?

Enkele veelvoorkomende onderwerpen bij katten

Om u snel van dienst te kunnen te zijn hebben wij een aantal veel gestelde vragen voor u opgesteld. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen, of via de app of het contactformulier.

U kunt enkel op afspraak langskomen met uw huisdier. Medicijnen of dieetvoeding kunt u gedurende de openingstijden afhalen.
U kunt enkel op afspraak langskomen met uw huisdier. Medicijnen of dieetvoeding kunt u gedurende de openingstijden afhalen.

Voorbeelden van spoedgevallen zijn: Aanrijding, benauwdheid, hevige bloedingen, brandwonden, breuken, een gestagneerde bevalling, plotseling bolle buik (maagdraaiing), een kater die niet kan plassen (plaskater), vergiftigingen (bijvoorbeeld chocolade), acute verlamming, grote wonden (moeten binnen 6 uur gehecht worden) en een epileptische aanval.

Absoluut! Hierdoor kunnen wij de functie van belangrijke organen beoordelen zoals de lever en de nieren die een belangrijke rol spelen bij de afbraak van narcosemiddelen. Verder krijgen wij een goed beeld van de gezondheid van uw kat en kunnen wij de narcose risico’s beperken door bij afwijkingen het narcoseprotocol aan te passen of de narcose uit te stellen.

Wanneer uw dier ziek is of wanneer uw dier een operatie of andere ingreep krijgt is het niet verstandig om ook de vaccinatie te laten doen. Het lichaam is op zo'n moment niet in staat om een goede reactie op het vaccin te ontwikkelen, met een onvoldoende bescherming tot gevolg.

Kortgezegd: het is wettelijk verboden. Daarnaast is het onverstandig, omdat medicatie of antibiotica bij katten in sommige gevallen ook averechts kan werken.

Wij doen een thuis euthanasie graag voor u en uw huisdier. Voor dit beladen moment is zo waardevol als het met zo weinig mogelijk stress verloopt.