logo-liesvelt-202303

Gebitsbehandeling bij honden

Een goede gebitsgezondheid is voor honden erg belangrijk. Ons ervaren team biedt professionele gebitsbehandelingen om tandheelkundige problemen aan te pakken en het welzijn van uw hond te bevorderen. Van tandsteenverwijdering tot gebitsreiniging en tandheelkundig advies, wij zorgen voor een gezond en stralend gebit, waardoor uw hond kan genieten van een comfortabel en gelukkig leven.

Belangrijk om regelmatig te verzorgen

Gebitsbehandeling

Net zoals wij ons gebit goed onderhouden om het gezond te houden, is het voor uw hond ook belangrijk om het gebit goed te onderhouden. Hiermee kunt u verregaande problemen voorkómen. Een pup wordt geboren zonder tanden en kiezen. Tussen de derde en twaalfde week komt het melkgebit door. Daarna begint het wisselen naar het volwassen gebit tot ongeveer zeven maanden leeftijd. Het gebit bestaat uit twaalf snijtanden, 4 hoektanden en 26 kiezen.

Onderhoud van het gebit

Om het gebit van uw hond goed te onderhouden, is het poetsen van de tanden en kiezen een goed middel, mits uw dier het toelaat. Maak uw hond al vanaf pup vertrouwd met tanden poetsen. Als u hiermee begint tussen de acht en de twaalf weken, zal uw hond het tandenpoetsen als volledig normaal accepteren. Minstens twee keer per week poetsen is voldoende, maar elke dag mag ook! Voor het poetsen moet u speciale hondentandpasta gebruiken. U brengt dit aan met een tanden-/vingerborstel of poetsdoekje. U poetst enkel de buitenzijde van het gebit. De binnenkant wordt met de tong gepoetst en is minder gevoelig voor tandplaque. Bent u onzeker over hoe het moet? Wij helpen u graag!

Verwijderen tandplaque en tandsteen

Laat het gebit van uw hond met regelmaat controleren. Door tandplaque en tandsteen op tijd te laten verwijderen, voorkomt u pijnlijke ontstekingen in de mondholte en tandbederf bij uw hond. Door tandbederf kunnen ook elders in het lichaam ontstekingen ontstaan, zoals aan de nieren, lever en hartkleppen. Naast de verzorging van het gebit is er ook veel te bereiken met goede voeding en kauwstrips. Beide zorgen ervoor dat het gebit door de vorm van de brokken en strips als het ware gepoetst wordt.

Problemen met het gebit en behandeling

Wanneer uw hond te veel tandsteen en tandplaque heeft dan is het verstandig om het gebit te laten reinigen. Daarnaast kunnen er problemen zijn met het wisselen waardoor dubbelen snij-, hoektanden of kiezen ontstaan. Door het afwijkende gebit ontstaan problemen. Voor beide is het noodzakelijk om de behandeling te doen onder narcose. De risico’s rondom de narcose willen we graag tot een minimum beperken. Dat doen we door:

Onze speciale programma's voor honden

Wilt u volledig ontzorgd worden en beste preventieve behandeling voor uw hond? Lees dan verder over ons Vetplan®.

Actueel / blog

Actuele berichten over bepaalde producten, technieken, regelgeving of gezondheidsproblemen kunt u lezen in onze blog.

Wilt u meer weten of heeft u een opmerking, neem contact met ons op.

Gezelschapsdieren

Voorkom een zwerfkat!

Populatie zwerfkatten In Nederland hebben we momenteel een zeer grote populatie zwerfkatten. Katten worden gedumpt of lopen weg en planten zich vervolgens in rap tempo

Lees verder »