logo-liesvelt-202303

Gebitsbehandeling bij katten

Een goede gebitsgezondheid is voor katten erg belangrijk. Ons ervaren team biedt professionele gebitsbehandelingen om tandheelkundige problemen aan te pakken en het welzijn van uw katten te bevorderen. Van gebitsreiniging tot het trekken van elementen en tandheelkundig advies, wij zorgen voor een gezond en stralend gebit, waardoor uw kat kan genieten van een comfortabel en gelukkig leven.

Belangrijk om regelmatig te verzorgen

Gebitsbehandeling

Het gebit van uw kat is net zoals bij ons mensen belangrijk om goed te onderhouden. Hierdoor kunt u verregaande problemen voorkómen. Het gebit van een kat bestaat uit twaalf snijtanden, vier hoektanden en veertien kiezen.

Onderhoud van het gebit

Om het kattengebit goed te onderhouden, is het van belang om het gebit van uw kat met regelmaat te laten controleren en wanneer nodig het gebit te reinigen. Laat tandplaque en tandsteen op tijd verwijderen. Dit voorkomt pijnlijke ontstekingen in de mondholte en tandbederf. Door tandbederf kunnen ook ontstekingen elders in het lichaam ontstaan, zoals aan de nieren, lever en hartkleppen. Naast de verzorging van het gebit is er ook veel te bereiken met speciale voeding. De vorm van de brokken zorgen ervoor dat de tanden en kiezen als het ware gepoetst worden.

Problemen met het gebit en behandeling

Heeft uw kat te veel tandsteen en tandplaque? Dan is het verstandig om het gebit te laten reinigen. Daarnaast kunnen er problemen zijn met de slijmvliezen van de bek en het tandvlees, het zogenaamde stomatitis gingivitis complex. Helaas is bij het laatste enkel een totale extractie van het gebit afdoende. Zowel reiniging als extractie doen wij onder onder narcose. De risico’s rondom de narcose willen we graag tot een minimum beperken. Dat doen we door:

Altijd het beste voor je kat

Wij zoeken altijd naar de beste behandeling voor uw kat. Overleg met u gedurende het hele traject vinden wij van groot belang.

Actueel / blog

Actuele berichten over bepaalde producten, technieken, regelgeving of gezondheidsproblemen kunt u lezen in onze blog.

Wilt u meer weten of heeft u een opmerking, neem contact met ons op.

Gezelschapsdieren

Voorkom een zwerfkat!

Populatie zwerfkatten In Nederland hebben we momenteel een zeer grote populatie zwerfkatten. Katten worden gedumpt of lopen weg en planten zich vervolgens in rap tempo

Lees verder »