logo-liesvelt-202303

Sterilisatie van uw kat

De sterilisatie van uw kat heeft belangrijke voordelen voor haar gezondheid en gedrag. Ons ervaren team voert sterilisaties zorgvuldig uit, waarbij we de gezondheid en het welzijn van uw kat altijd vooropstellen.

Een definitieve keuze

Sterilisatie bij katten

De kat wordt voor het eerst krols op een leeftijd van ongeveer 6 maanden. Wij adviseren de kat op jonge leeftijd te laten steriliseren. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • Onderdrukkende medicatie tegen krolsheid vergroot de kans op melkkliertumoren en suikerziekte, sterilisatie is een veel betere oplossing.
  • Er treedt geen krolsheid meer op.
  • Er vinden geen ongewenste dekkingen meer plaats. Na de operatie kunt u een gratis proefzakje meenemen.

 

Een nadeel is dat uw kat meer kans heeft op overgewicht. Er is echter zeer goede voeding voorhanden, specifiek voor gesteriliseerde katten.

Bij ons op de praktijk vindt de sterilisatie plaats middels een buikoperatie. We maken een kleine snede in de buikwand. Hierna brengen we de eierstokken buiten de buikholte en binden we enkele bloedvaten af. We verwijderen enkel de eierstokken (ovarioectomie). Bij een volledige zogenoemde ovariohysterectomie verwijderen we ook de baarmoeder. Daarna hechten we de buikwand en huid weer. Soms kunnen we de hechtingen geheel inwendig plaatsen, zodat er geen uitwendige huidhechtingen nodig zijn. De kat mag dezelfde dag weer naar huis.

Altijd het beste voor je kat

Wij zoeken altijd naar de beste behandeling voor uw kat. Overleg met u gedurende het hele traject vinden wij van groot belang.

Actueel / blog

Actuele berichten over bepaalde producten, technieken, regelgeving of gezondheidsproblemen kunt u lezen in onze blog.

Wilt u meer weten of heeft u een opmerking, neem contact met ons op.

Gezelschapsdieren

Voorkom een zwerfkat!

Populatie zwerfkatten In Nederland hebben we momenteel een zeer grote populatie zwerfkatten. Katten worden gedumpt of lopen weg en planten zich vervolgens in rap tempo

Lees verder »