De zelfstandige dierenkliniek voor melkvee, kleine herkauwer en overig kleinvee


Landbouwhuisdieren

Van oudsher zijn we een gemengde kliniek waarbij diergeneeskundige zorg voor melkvee, overig rundvee en kleine herkauwers een grote plaats inneemt. Wij zijn een zelfstandige dierenkliniek in de Alblasserwaard en omstreken waar service, persoonlijk en laagdrempelig contact nog de norm is. Daarnaast staan wij 24/7 voor u klaar. We laten ons niet ontmoedigen gezien de onzekere tijden binnen de veehouderij. Ook nu blijven we innoveren en zetten we gezamenlijk met de veehouders de schouders eronder.

Team

Op dit moment werken we met 3 geborgde landbouwhuisdierenartsen. Binnenkort hoopt onze collega Cor na 37 jaar met pensioen te gaan. Gelukkig zijn er 2 gemotiveerde ervaren dierenartsen die de stap naar onze dierenkliniek willen wagen. Per 1 november 2023 zullen ze bij ons in dienst treden en is het totaal aantal landbouwhuisdierenartsen weer op 4.

Bestellen van medicatie.

Medicatie bestelt voor 9 uur in de ochtend wordt dezelfde dag nog thuis afgeleverd.

Sinds kort kunt u ook via de praktijk WHATSAPP 0184-601558 medicatie bestellen. Graag uw naam en adres vermelden.

Medicijnen kunnen ook opgehaald worden gedurende de openingstijden (8:00-18-00 uur). Buiten de openingstijden kunnen we ze de in de medicijnkast plaatsen. Met een code kunt u deze de gehele dag openen.

Bedrijfsbegeleiding

Het Vetwerk® programma voor melkvee

In vergelijking met vroeger doen we nu meer preventief werk, zoals bedrijfsbegeleiding op het gebied van met name vruchtbaarheid en de transitieperiode, maar ook specifieke begeleiding van de uiergezondheid, klauwen of jongvee. Sinds een aantal jaar werken we met een digitaal programma Vetwerk®.

Wilt u als veehouder gezamenlijk werken aan bepaalde doelen of om bijvoorbeeld meer structuur in de werkzaamheden krijgen, dan kan begeleiding door de dierenarts met het digitale programma Vetwerk® een goede optie zijn. Vraag naar de mogelijkheden.

Bloedonderzoek liggende koe

Melkziekte

Doormiddel van bloedonderzoek is er meer informatie te verkrijgen en kunnen we in bepaalde situaties beter tot een diagnose komen. Allereerst kunnen we het gehalte van calcium en fosfor bepalen in het bloed, zodoende weten we of er sprake is van melkziekte. Doormiddel van een bloedmonster kunnen we dit onderzoeken op de praktijk en is er binnen een paar uur een uitslag. Aan de hand van de uitslag bespreken we de therapie.

Spierschade

Daarnaast kan er sprake zijn van een beschadiging. Door de spierwaarde (CPK) te meten, kunnen we een schatting maken of de koe nog overeind zal komen. Bij een respectabele waarde zal er therapie middels medicatie besproken worden en bepaald worden of overige therapie zoals een waterbad een optie is. 

Laatste nieuws

Blijf op de hoogte van Dierenkliniek het Liesvelt


Uitnodiging boerenavond met thema UIERGEZONDHEID 8 november 2022


Op dinsdagavond 8 november willen we in samenwerking met het bedrijf Hipra u hierbij...

Lees meer

Epilepsie


Epilepsie is een vaak voorkomend probleem. Ze kunnen regelmatig een epileptische aanval...

Lees meer

Vuurwerkangst


Een studie heeft uitgewezen dat 50% van de honden bang is voor harde geluiden zoals...

Lees meer

Dierenkliniek Het Liesvelt is een gemengde praktijk die landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren behandelt.

Contact Info

Energieweg 32, Groot-Ammers
Vanaf maandag weer
0184 - 601558

Social Media